GUNNEL GÖTESDOTTER 
KONSTNÄR, FÖRFATTARE och...

HÄSSLEHOLMS KOMMUNS KULTURPRISTAGARE 2012

.Startsida .Ars Divina .Utställningar i Ateljé Götesdotter .Gunnels konst .Gunnels utställningar .Gunnels böcker

.Om Gunnel - en presentation .Evenemang i Ateljé Götesdotter .Kontakt

 

Gunnel Götesdotter portätt

* Jag har bott tolv år i Paris, där jag fortsatte min utbildning till konstnär. I mitten av 60-talet tecknade jag kroki på GRANDE CHAUMIERE och lärde mig sedan oljemålning och grafik på ACADEMIE DE PORT ROYALE i början av 70-talet.

* I mitten av 70-talet studerade jag konst i BUENOS AIRES i Argentina. Under två år åkte jag omkring i så gott som alla länder i Sydamerika. Var jag än kom tecknade jag och målade. Träd, berg, växter, blommor, fåglar, hav, solnedgångar och - djungel. Detta resulterade i att jag - innan jag återvände till Paris och sedermera Sverige - kunde ha min första separatutställningGaleria de Arte Latino Americana i Buenos Aires…med mina djungelbilder.

Liv kraft drömmar målning i akryl av Gunnel Götesdotter

Liv kraft drömmar, akryl 2006


* Min långa vistelse i PARIS och mina två år i SYDAMERIKA har påverkat mig oerhört mycket som konstnär. Jag älskar Frankrike och Paris och känner mig till hälften som parisiska till hälften som den skånska gräbba jag faktiskt är.

Till Paris återvänder jag så ofta jag kan. Jag har haft många utställningar på olika gallerier i denna ljuvliga stad. Senast jag besökte Frankrike var 2007, då jag hade förärats en stor utställning på Stadsmuseet i Moret-sur-Loing och där jag numera är representerad i museets permanenta avdelning med oljemålningen "BLOMMANDE LIANER II" 60x60, målad 2007.  

När det gäller inspirationen från Sydamerika sitter den kvar inom mig och brukar resultera i stora målningar med djungelns slingrande lianer. Jag kommer nog aldrig att kunna sluta måla den fantastiska naturen i djungeln. Den har märkt mig för livet!

Gunnel Götesdotter i ateljén

VILKET FANTASTISKT LIV JAG HAR HAFT - OCH FORTFARANDE HAR!