GUNNEL GÖTESDOTTER - KONSTNÄR


.Startsida .Ars Divina .Utställningar i Ateljé Götesdotter .Gunnels konst .Gunnels utställningar .Gunnels böcker

.Om Gunnel - en presentation .Evenemang i Ateljé Götesdotter .Kontakt

 

      

GUNNEL GÖTESDOTTER HÄSSLEHOLMS KOMMUNS KULTURPRISTAGARE 2012!

Jag började mitt konstnärliga liv med att utbilda mig till modetecknerska på BERGHS REKLAMSKOLA i Stockholm 1959-1961.  Jag gick ut som etta i mode och fick genast jobb på frilansbasis för en lång rad svenska tidningar. Flyttade till Paris 1963 och tecknade där mode för svenska dagstidningar, veckopress och även franska modemagasin. Under en tioårsperiod var jag en av Sveriges mest publicerade modetecknare.  

I Paris  fortsatte jag samtidigt min utbildning till konstnär på Grande Chaumiere (kroki) och på  Academie de Port Royal (måleri och grafik).              

Här är en av mina modeteckningar från ett besök i New York 1981.

I min målarateljé.

Sedan tio år tillbaka har jag min ateljé, min skrivarstuga, mitt galleri och mitt museum i Bjärnum. Jag älskar alla mina olika aktiviteter, men det är när jag målar som jag känner den största glädjen, lusten och tacksamheten över att livet gett mig konsten att kunna skapa bilder.

Gunnel Götesdotter - "Paradiset" - akrylmålning på linneduk, 81x81.

        

Gunnel Götesdotter - "Förlorat Paradis"- oljemålning på linneduk, 100X81. Med denna målning är jag representerad på Konsthotellet Hammarby Sjöstadshotell utanför Stockholm.

  

Gunnel Götesdotter - "Familjeliv" - 1992. Jag började att göra collage och assamblage, när jag var i tonåren...och jag kan inte sluta. Jag samlar på gammalt material, återanvänder, förnyar, lägger till, drar ifrån. Dockan har alltid intagit en central plats i dessa verk. Ibland också i mina målningar. Jag har haft utställningar med mina "dockcollage" i New York, i Paris, i Berlin, i Stockholm...Senaste jurybedömda utställningen jag var med på med denna typ av verk var 2012 på ART GALLERI i Karlskrona.